airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Το πρασόριζο της Μαρίας...

Η Εύη μαγειρΕύη: ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ: ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
ΥΛΙΚΑ
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 7-8 μέτρια τρυφερά πράσα
  • 2 φρ. κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 5 φλ. νερό ζεστό
  • 2 κ.σ άνηθο
  •  χυμό από 1 λεμόνι
  •  2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε το πρασόρυζο, αφαιρώντας το πράσινο μέρος  από τα πράσα. Κόβουμε το λευκό μέρος σε χοντρές φέτες.
 Ρίχνουμε το κομμένο πράσο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτωντας ένα τέταρτο φλιτζανιού νερό. Αχνίζουμε το πράσο, για να γίνει πιο ελαφρύ, να πιει όλα τα υγρά του και να μαλακώσει ελαφρά.
Μολις πιει τα υγρά του προσθέτουμε  το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδ Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζεστό νερό.Μόλις πάρει βράση το πρασόρυζο, ρίχνουμε το καρότο και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σε μέτρια προς χαμηλή, ίσα που να κοχλάζει το πρασόρυζο.
Μισοκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το πρασόρυζο για 15 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού μερικές φορές, με προσοχή να μην λιώσουμε τα πράσα.
Αλατοπιπερώνουμε πάντα προς το τέλος του βρασμού. Μόλις περάσουν τα πρώτα 15-16 λεπτά βρασμού, ρίχνουμε στο πρασόρυζο περίπου δυο-τρεις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα των φρέσκων κρεμμυδιών και στύβουμε το λεμόνι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε το πρασόρυζο να σταθεί για 10 λεπτά και να τραβήξει το ρύζι τα υγρά που χρειάζεται
Στο τέλος προσθέτουμε και ωμό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK