ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
- 2 πακέτα αγκινάρες κατεψυγμένες (περίπου 800 γρ. και τα 2 μαζί)
- χυμός 1 λεμονιού
- άνηθος ψιλοκομμένο
- 3-4 πατάτες σε τέταρτα
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σωτάρετε στο λάδι τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα
- Καρυκεύετε και προσθέστε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει
- Σιγοβράστε μέχρι να γίνει το φαγητό, περίπου 1 ώρα ή ανάλογα με την κουζίνα σας
- Αν θέλετε "αβγοκόψτε" το φαγητό χτυπώντας 1 κροκάδι με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού
- Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το αβγολέμονο, ανακατέψτε το στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού
- Μπορείτε να βάλετε και αρακά από τη αρχή της εκτέλεσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου