airtickets

λευκα ειδη

e-table

FOLLIE FOLLIE

SUGAR FREE

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κέικ με ελάχιστα υλικά

Πόσες φορές δε σας έχει τύχει να παραμιλάτε στη θέα ενός φαγητού ή γλυκού και να ξερογλείφεστε μπροστά στην οθόνη; Mέχρι που ανατρέχετε στη λίστα των υλικών και διαπιστώνετε έντρομοι ότι ο αριθμός …
Κέικ σοκολάτας

Υλικά
  • 4 αυγά 
  • 1 κούπα + 1 κ.σ. nutella (300g)
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (125g)
  • 1 σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια, τεμαχισμένη
    σε μικρά κομμάτια (100g) 
λίγη λιωμένη nutella, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ψιλοκομμένα φουντούκια, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C
  • Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 10x20cm.Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό χαρτί
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν και προσθέτουμε τη nutella (τα ¾ του βάζου των 400g)συνεχίζοντας να ανακατεύουμε .Προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45−50 λεπτά περίπου .Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  • Το σερβίρουμε όπως είναι ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με λίγη λιωμένη nutella και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

public

ariane

trivago

ATENA GOLD

BODYSHOP

BODYTALK