Κέικ σοκολάτας
Υλικά
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κούπα + 1 κ.σ. nutella (300g)
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (125g)
- 1 σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια, τεμαχισμένη
σε μικρά κομμάτια (100g)
λίγη λιωμένη nutella, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ψιλοκομμένα φουντούκια, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ψιλοκομμένα φουντούκια, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C
- Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 10x20cm.Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό χαρτί
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν και προσθέτουμε τη nutella (τα ¾ του βάζου των 400g)συνεχίζοντας να ανακατεύουμε .Προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45−50 λεπτά περίπου .Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Το σερβίρουμε όπως είναι ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με λίγη λιωμένη nutella και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου